Després d’anys i anys d’incúria i deixadesa del diferents governs valencians i dels seus respectius Consellers d’Educació, per fi tenim un mapa on es recullen els CEIP, CEE, CP i els IES distribuïts per províncies. Així és com s’han de fer les coses, amb un estudi i planificació prèvies a la fi d’establir una fulla de ruta per als propers anys i no improvisant actuacions i redactant projectes, com s’havia fet anteriorment, amb l’única intenció d’enganyar al ciutadà i d’anar perllongant sine die el greu problema que pateixen les nostres infraestructures educatives.
Ara ja sabem on i com ens trobem, perquè també s’ha establert un calendari d’actuacions que acompanya com addenda el llistat de centres pendents de construcció o adequació. Això era el que dèiem des del Grup Municipal de Compromís quan se’ns acusava de falta d’interés per resoldre el problema dels barracons del nostre municipi, encara que ja havíem manifestat clarament que el que preteníem era fer una anàlisi seriosa de la situació, no el que havia fet el govern del Partit Popular anteriorment amb un munt de promeses electorals que mai arribàrem a complir.
El segon semestre de 2016 està previst que comencen les obres de construcció del CEIP Gasparot i el primer semestre de 2017 les deEsquerdo2l CEIP Doctor Esquerdo, com queda reflectit en l’esmentada addenda.
Aquesta és la forma de treballar que s’ha instal·lat al Consell des de l’arribada de Compromís, la mateixa que va fer possible que es feren efectius els pagaments, obscenament endarrerits, a les famílies dependents o que es creara una xarxa de llibres a tot el País Valencià per facilitar l’accés a l’educació. Una nova forma de fer política que haurien de tindre molt present aquells que ens han criticat, els mateixos que s’han dedicat a buscar el titular de premsa i la foto fàcil.
Compromís no s’ha dedicat mai, i no ho farà ara que governa, a vendre fum ni fer política de saló. Ens han triat per fer política al carrer, per solucionar els problemes dels nostres ciutadans i no per posar-nos el “trage” i la corbata per inaugurar obres, encapçalar processons o visitar la capital de l’Estat amb no sabem ben bé quins productes turístics sota el braç. En política hem de ser seriosos i deixar els focs d’artifici per al dia de Santa Marta.