En el ple del dia de ahir s’han tractat temes de gran interés per a la nostra ciutat. 

El primer tema a tractar ha sigut la recuperació de la taxa d’ocupació pública.

Hem cregut convenient recuperar-la i així ho hem manifestat en la nostra votació.

Compromís va eliminar en el seu moment aquesta taxa per la situació excepcional, de la pandèmia,  en la qual ens trobàvem, en una situació que no és comparable de cap manera amb la qual vivim en l’actualitat.

Creiem que hem de tornar a la normalitat en tots els sectors per a continuar creixent, ajudar a què ningú es quede enrere.

Un altre dels temes que s’han parlat en el ple ha sigut el referit a la “Casa de la Música”.

Des de Compromís hem volgut conéixer quin era l’estat de projecte, iniciat en l’anterior legislatura per a la futura Casa de la Música de la nostra ciutat. A la qual cosa se’ns ha respost que el projecte està totalment paralitzat, donat que l’empresa adjudicatària del projecte, finalment no el va presentar en el termini de 6 mesos que tenia per a fer-ho. I, sorprenentment, el govern actual tampoc es va interessar en el seu moment a conéixer els motius d’esta falta d’actuació. A pesar de que seguidament van assegurar que en un termini no superior a 8 anys la Casa de la Música seria una realitat.

La construcció de la Casa de la Música és un projecte prioritari per a Compromís, per les dificultats que tenen les diferents agrupacions musicals, per a portar a  cap les seues activitats. Considerem que esta situació és molt preocupant per a la cultura a la nostra ciutat, i no poden passar tants anys. S’ha de fer tot el possible per tornar a posar en marxa aquest projecte per la via d’urgència, i acurtar el termini.

També demanar possibles responsabilitats del que ha passat i revisar el plec de condicions per a l’adjudicació del projecte.

La Casa de la Música no és una despesa banal, tot el contrari, és la solució a les necessitats de les nostres associacions músico-culturals que mereixen desenvolupar les seues activitats en un lloc adequat. 

Finalment, des de Compromís hem sol·licitat que es realitze una campanya informativa sobre una planta perillosament bonica: l’araujia sericifera.

És una planta enfiladissa amb una flor que asfixia a la nostra vegetació local, pot convertir-se en una mala herba important en les plantacions de cítrics i a més emet un làtex verinós i molt irritant si entra en contacte amb els ulls i la pell.

Més enllà d’esta explicació botànica, volem transmetre la nostra preocupació per les conseqüències d’esta espècie vegetal invasora que pot afectar les plantacions locals. Pensem que és important que la ciutadania conega les conseqüències, no sols econòmiques, de deixar créixer lliurement esta planta.

Esta comunicació respon a la nostra ferma intenció de mantindre al corrent als nostres votants del que fem i perquè ho fem.