El primer ple de la nova corporació ha deixat ben clara d’una banda la carència de valors democràtics i d’altra l’ús sectari de les institucions.
Carència de valors democràtics perquè han privat a l’oposició de ferramentes per a ser més efectiva (igual d’important és en democràcia tant el govern com l’oposició).
Ús sectari de les institucions, perquè incrementen la despesa de personal , fonamentalment en benefici propi.

Capítol a banda mereix el vot a favor del PSOE difícilment explicable.

Al discurs d’investidura, l’alcalde, Marcos Zaragoza, va dir que seria l’alcalde de tots els vilers i vileres. De moment ja ha deixat fora tres dels quatre grups municipals de l’oposició , que representen una part important de la ciutadania vilera, en no assignar-los un secretari de partit. Esta assignació venia produint-se ininterrompudament- des de l’any 1991. Entenem que la democràcia és el govern de la majoria i el respecte a les minories.


L’altra decisió ha estat la d’incrementar el sou tant dels representants polítics com de les persones que ocupen un lloc de treball com a personal eventual (personal de confiança).


Si parlem de personal eventual (càrrecs de confiança):
El PP s’ha quedat amb 6 dels 7 llocs de treball eventual que corresponen a un poble de menys de 50.000 habitants.
Ha eliminat la representació de 3 dels 4 grups de l’oposició.
I amb tot, ha incrementat els diners que destina a pagar a eixes 7 persones.


En definitiva, el Partit Popular ha creat un “govern paral·lel” i ha minvat enormement la capacitat de treball de gran part de l’oposició. Un govern paral·lel de personal eventual que no representa a tota la ciutadania però que, en canvi, si que el paguem entre tots.
Finalment, ha comptat amb el vot favorable, com dèiem, del regidor de Gent per la Vila, Pedro Alemany.


El PSOE ha votat a favor del que ha proposat el PP. Poca oposició augurem que farà el PSOE amb aquest començament.


Per acabar, la proposta del plenari ve redactada exclusivament en castellà, fet que reprovem. No només des de l’òptica del valencianisme polític, sinó perquè s’està incomplint la llei, en concret la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià. També es mostra un escàs respecte per l’Estatut d’Autonomia que prometeren complir i per les persones que mereixen que es respecte la llengua pròpia del País Valencià.