La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport és la conselleria en la qual s’inverteix un major pressupost, només superada per la de Sanitat Universal i Salut Pública

Durant els últims huit anys en què Compromís ha encapçalat aquesta Conselleria, primer amb el Conseller Vicente Marzà i a l’actualitat amb la Consellera Raquel Tamarit, s’han aconseguit complir tots els objectius que s’havien plantejat en aquest terreny. A més dels que van sorgir amb motiu de la pandèmia.

Entre els objectius complits i,en concret, per a La Vila Joiosa, podem afirmar que hem pogut superar l’oblit que durant molts anys hem patit per part de les anteriors administracions al tema educatiu. Parlem dels barracons i de la deixadesa al manteniment que tant han caracteritzat a alguns dels nostres centres públics educatius.

Gràcies a la gestió de Compromís a la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport això s’ha acabat. 

El CEIP Gasparot és ja una realitat el CEIP Doctor Álvaro Esquerdo molt prompte podrà ser utilizat. Aquestes infraestructures educatives han sigut possibles per l’execució del Pla Edificant, un pla de xoc amb el qual es pretenia acabar amb aquelles aules prefabricades i sense cap projecte de construcció a les quals ens tenien acostumats les anteriors administracions.

Aquests centres educatius no han sigut els únics beneficiaris d’aquest pla; al CEIP Hispanitat, CEE Secanet i CEIP Mare Nostrum s’han dut a terme obres de millora de l’eficiència energètica i accessibilitat.

Així mateix, esperem que l’IES Marcos Zaragoza, per al qual s’ha projectat la seua ampliació per a adaptar-se a les seues necessitats educatives, siga pròximament una realitat; i es duguen a terme posteriorment, després de les tramitacions degudes, també mitjançant el Pla Edificant, la reforma integral i l’ampliació del CEIP María Francisca Ruiz Miquel i del CEIP Poble Nou i la possible incorporació al Pla de la reforma de l’IES La Malladeta.

A l’actualitat parlem d’una inversió històrica de més de 42 milions d’euros al nostre municipi en matèria educativa. Inversió realitzada per la gestió dels consellers de Compromís que ha fet possible una realitat útil i tangible per a la Vila Joiosa, davant de totes les promeses dels governs anteriors que van quedar en l’oblit.

Des de Compromís vam demostrar que no sols fem promeses electorals sinó que complim tots aquells objectius que servisquen per a aconseguir una qualitat de vida més justa i democràtica per a tota la ciutadania.