El dia 19 de febrer de 2018 s’han aprovat els pressupostos generals de l’ajuntament de la Vila Joiosa per al exercici 2018. Compromís ha donat el seu recolzament, doncs als mateixos s’hi contemplen algunes de les reivindicacions que havien fet a l’equip de govern i de les quals hem obtingut un compromís ferm que es demostra amb la incorporació al document dels crèdits necessaris per dur-les endavant.

Dir que no a un pressupost és molt fàcil, però resulta més complicat aprovar allò que tu no has elaborat integrament, tanmateix és un acte de responsabilitat tractar de posar en funcionament la ferramenta que farà possible la gestió d’un municipi de més de 30.000 habitants.

Per donar el seu suport Compromís ha reclamat la incorporació d’una sèrie de mesures adreçades a fer d’este pressupost un pressupost una mica més social i més just i per això hem exigit que es destine una partida pressupostària a subvencionar l’IBI, partida que en este primer any comptarà amb 100.000 euros, també hem demanat que les agrupacions musicals de la ciutat reben unes ajudes més justes i per això hem incrementat les seues subvencions en 10.000 euros per a les bandes de música i 3.500 euros per a la Colla dels Valerios. Tampoc hem oblidar la necessitat d’inversió dels CEIP, que any rere any han vist com les seues necessitats eren desateses, raó per la qual hem aconseguit un increment de 50.000 euros en el pressupost destinat per l’ajuntament a obres de millora i conservació. En esta mateixa línia estan les inversions que s’han incorporat per millorar la zona verda de la Mallaeta o l’adequació i millora del polígon industrial, amb un pressupost total de 200.000 euros.

Per tal de donar forma a eixe model més social de pressupostos, el nostre grup ha obtingut el compromís ferm de l’equip de govern de posar en marxa, “enguany si”, els pressupostos participatius, als quals es destinaran 75.000 euros, així com l’increment en 15.000 euros d’un programa destinat a la millora de la normalització lingüística del nostre municipi.

Deixem clar com dèiem al començament que estos no són els nostres pressupostos però si són la nostra aportació per aconseguir una ciutat més justa, més amable i més sostenible.